Lajme


Shtëpi / Lajme / Teneqe për Paketimin e Ushqimit: Udhëzuesi juaj për Paketimin e Ushqimit

Teneqe për Paketimin e Ushqimit: Udhëzuesi juaj për Paketimin e Ushqimit

2019-12-06 hqt

Teneqet e Paketimit të Ushqimit që kanë paketimin e duhur jo vetëm që përmirëson afatin e ruajtjes së produktit, por gjithashtu shton tërheqjen e tij. Mbi të gjitha, shkëlqimi në peisazhin konkurrues kërkon më të mirën nga të dy botët. Produkti juaj duhet të duket elegant, si dhe të ketë shije të mahnitshme.

Në përgjithësi, kompanitë përqendrohen në shijen dhe faktorin e çmimit të produktit. Ajo që ata nuk arrijnë të kuptojnë është se ushqimi duhet të duket i mirë gjithashtu. Ju duhet të siguroheni që paketimi është mjaft tërheqës. Studimet tregojnë se rreth 30 përqind e njerëzve nuk blejnë një produkt thjesht sepse nuk ka paketim të mirë dhe të duhur.

Paketimi duhet të jetë i fortë, i qëndrueshëm, krijues dhe rezistent. Të gjithë këta faktorë kontribuojnë për të pasur një furnizim të sigurt dhe të mbrojtur mirë me ushqim. Përveç kësaj, paketimi i mirë e bën jashtëzakonisht të lehtë transportin e ushqimit.

 

Tabela e Përmbajtjes

 • Pse është e rëndësishme Paketimi i Ushqimit?
 • Material i ndryshëm për paketimin e ushqimit
 • Si të zgjidhni materialin e duhur për paketimin e ushqimit
 • Trendet më të fundit të paketimit të ushqimit
 • Pse duhet të përdorni enë prej kallaji për paketimin e ushqimit

 

Pse është e rëndësishme Paketimi i Ushqimit?

 

Food packaging is the first thing that would attract you, may it be your free time snacks or favorite chocolate. Having the right packaging allows the food item to stand out on the shelf. In addition, it provides protection from physical, chemical and environmental factors that damage the product.

Therefore, it is important to understand that packaging plays an important role in preserving the quality of the food as well as attracting the consumer.

Below are some key advantages of having Food Packaging tins.

Protection

Every food item usually has its unique packaging.  The design, size, and weight are ideal for that particular type of food. To have perfect packaging, a good idea is to conduct a lot of research, see what packaging the competitors are offering.

Ndërsa kryeni hulumtimin përqendrohuni në faktorë si mbrojtja ndaj reaksioneve kimike, pluhurit dhe dritës. Këto elemente do t'ju ndihmojnë të zgjidhni formën, materialin dhe modelin e duhur të paketimit të produktit tuaj. Në rast se përfundoni me paketim të papërshtatshëm të ushqimit, çokollatat dhe artikujt tuaj do të kishin një jetë shumë të shkurtër në raft. Kështu, do të ketë një efekt të kundërt në të ardhurat tuaja.

Transporti

Një tjetër element i rëndësishëm i paketimit është lehtësia e transportit. Sigurisht, mbajtja e supës ose misrit të ëmbël pa paketim të duhur mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë. Transporti i këtyre produkteve do të ishte pothuajse i pamundur.

Sidoqoftë, nëse vendosni në enë prej kallaji për paketimin e ushqimit, kjo do ta bëjë jetën tuaj më të lehtë. Mos harroni, atje ju mund të paketoni produkte ushqimore në çanta, kanaçe, shishe ose kuti. Madhësia dhe forma kryesisht varen nga lloji i ushqimit. Paketimi i mirë siguron transportin e sigurt të produktit.

Ndikimi në zakonet e blerjes së konsumatorit

Studimet tregojnë se vendimet për blerjen e konsumatorëve ndikohen shumë nga stili dhe ngjyra e paketimit. Sigurisht, për herë të parë, konsumatori do të blinte produktin për shkak të paketimit, por shndërrimi i këtij konsumatori në klientë besnikë do të kërkonte shumë nga cilësia e ushqimit.

Paketimi i zgjuar do të tërheqë trurin pasi të gjithë truri i kushton vëmendje të madhe ngjyrave të gjalla dhe të ndritshme. Prandaj, është e domosdoshme t'i kushtoni vëmendje të madhe gjatë zgjedhjes së skemës së ngjyrave të paketimit të produktit tuaj.

For instance, if you are selling dairy products, a good idea is to use white packaging. White packaging conveys purity and simplicity. On the contrary, for something fun and energetic such as energy drinks or juices, go with orange packaging.

Another great technique to give information about the flavor of your product, without making the consumer read the label is to use the same color as the flavor. Use red for apple and yellow for banana.

Make your Product Auspicious

With hundreds of products available on the shelf, how can you make your product stand out? Simple, you need to have an outclass packaging. Make sure that your packaging captures the consumer's attention in the first go.

A good idea is to offer reusable packaging. For instance, a good size Food Packaging tins can later be used as a pencil holder. The right packaging will ensure that the consumer only pays heed to your product on the shelf, instead of other similar products.

Product Packaging: An excellent Marketing Tool

There is no denying the fact that product packaging is an excellent marketing tool. Companies, sometimes change the packaging of their products to attract more consumers and bring back the previous one.

How many times have we bought something just because of its new packaging? With the right packaging, you can engrave your brand's label and logo onto the consumer's mind. This will ensure that the consumer will reach out to your product every time he/she comes shopping.

Information

Another major advantage of food packaging is to provide information regarding the product inside. You can tell your consumer, the ingredients that you have used, their amount and directions and usage.

Of course, when a consumer buys a cooking product, he or she would like to know how to make that particular item. So, utilizing the back of your packaging for this particular purpose increases ease of use, thus making it more favorable among the consumer world.

Enhanced Traceability

Packaging makes it extremely easy to track food items. Tracking food items is important especially in the case where a problem arises with the food item. Since the problem can lead to serious consequences, therefore it is better to remove the product from the shelf.

The Global Food Traceability Center, says that incorporating the tracing factor into the packaging makes it possible to trace products through the supply chain efficiently. You can effortlessly reach out to any product in the world. In addition, the process helps in diminishing risks, improve food safety, prevent economical loss and avert serious health consequences.

 

Read More about: Bespoke Tins Box Manufacturer

 

Material i ndryshëm për paketimin e ushqimit

You can use a wide variety of materials for packaging including plastic, paper, glass, and metal. In some cases, you might have to combine one or more material to come up with your desired packaging. For instance, you can wrap a bunch of chocolate in plastic and then place it in beautifully designed chocolate tins.

You can use almost any material for food packaging, however, some of these material works better with food items and chocolates in comparison to others. Below are some common food packaging materials.

Xhami

You will be surprised to know that glass is among the oldest packaging material. The history dates back about 5,000 years. Even back then, people were a fan of glass packaging because of its classy, elegant and expensive feel. The chemically inert ability of the glass makes it an excellent material for packaging. The chemical inserting provides a great barrier wall against microorganisms and gasses.

It is possible to sterilize, reuse and recycle the glass packaging. However, the breakability factor turns off food packaging companies to use glass as the primary material. Around 10 percent of the food packaging is done using glass.

 Metals

Metal packaging also has a long history. Since 1900, tin containers for food packaging have been used. In addition, we have seen tinplated steel, aluminum, tin-free steel among other materials.

The robustness of Food Packaging tins makes it the top priority of almost all food packaging companies. In addition, you can effortlessly sterilize the packaging. You can even treat it via heat to make it reusable.

Similarly, companies use aluminum for making soft drink cans due to its ability to turn into a foil sheet. Manufacturers prefer tinplate, as it is strong. They offer excellent packaging to proceeding foods, canned drinks, and aerosol cans.

Paperboard and Paper

Paperboard and paper packaging dates back to the 1600s. However, they are not the best material when it comes to food packaging. In order to use paper as packaging, you would first have to eliminate the barriers. You would need to treat paper containers with resin, lacquer or wax.

Kraft and parchment paper are good examples of paper packaging material. Though it is not feasible to choose paper for packaging of food items, but it is a good idea to use them for shipping food items. Both paperboard and paper account for about 35 percent of food packaging.

Si të zgjidhni materialin e duhur për paketimin e ushqimit

 

 

Now that you have an idea regarding the different packaging material, it is time to learn how to choose the right material for food packaging,  you need to consider two key points below.

 • The material should be eye-catching
 • Paketimi duhet ta mbajë ushqimin të sigurt.

Gjithashtu, duke qenë një biznes me mend, duhet të siguroheni që paketimi i ushqimit nuk duhet të dëmtojë mjedisin. Të kuptuarit e vetive të mësipërme të materialit të paketimit do t'ju ndihmojë të merrni një vendim më të mësuar.

Këto veti varen nga faktorët e mëposhtëm

 • Kostoja e prodhimit
 • Kostoja e Shpërndarjes
 • Lehtësinë e përdorimit
 • Kushtet mjedisore
 • Afati i ruajtjes
 • Projektimi
 • Materiali
 • Llojet e ushqimit

Çdo material ushqimor vjen me tiparet e veta. Më poshtë kemi përmendur këto tipare.

 

Xhami

 

Pro Kundër
Rezistent ndaj nxehtësisë dhe lagështisë E thyeshme dhe e brishtë
Ripërdoren / riciklohen I rëndë dhe i rëndë për t’u transportuar
Transparente Nuk është e lehtë për tu kryer
Jo veprues

 

Alumini

 

Pro Kundër
Gazrat, Rezistent ndaj lagështirës, ​​korrozionit dhe nxehtësisë E shtrenjtë
E riciklueshme Në pamundësi të ngjitjes
Peshë e lehtë Forma të kufizuara
  Më pak forcë

 

Llamarina

 

Pro Kundër
Nxehtësia dhe rezistente ndaj ujit Kërkimi i një hapës për kanaçe
Qëndrueshëm Heavier than aluminum
Recyclable and retains quality
Aluminum is cheaper alternative

 

Tin-free steel

 

Pro Kundër
Durable and Strong Heavier than aluminum
E riciklueshme Në pamundësi të ngjitjes
Resistant to heat Prone to corrosion
Cheaper than tinplate Requires a can opener

 

Paper and paperboard

 

Pro Kundër
Low cost Damages or tear
Good strength Poor light barrier
Made from renewable resources Prone to humidity and moisture
Peshë e lehtë
E riciklueshme

 

Polyesters

 

Pro Kundër
Strong Has an adverse impact on the environment
High clarity
Easy to recycle in rigid form
Excellent for hot filling
Tear and Shatter resistant
Excellent barrier characteristics

 

Trendet më të fundit të paketimit të ushqimit

 

christmas tin box for gift-02

 

The food packaging industry is very dynamic and competitive; therefore, you need to keep yourself up to date.  Incorporating these trends into your Food Packaging tins, you can give them an edge.

 

Less is better

 

Nëse keni qenë duke i kushtuar pak vëmendje gjatë blerjeve të ushqimeve, do të vini re se kompanitë nuk përdorin dizajne të grumbulluara ose shkronja të mëdha. Përkundrazi, ata tani zgjedhin dizajne më të sofistikuara dhe minimale. Ju mund të vini re ndryshimin nga kopertinat e librave në kanaçe me çokollatë.

Ngjyra të Gjalla

Mbani dizajnin të thjeshtë, por mbajini ngjyrat të theksuara. Përveç që e bëjnë modelin tuaj të bie në sy, këto ngjyra janë gjithashtu tërheqëse për sytë. Shtë e vështirë të injorosh një të kuqe të habitshme në krahasim me një rozë të shurdhër.

Përdorni fontin më të madh për përbërësit

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar një imazh të markës është të renditni përbërësit tuaj në gërma të theksuara dhe të mëdha. Sigurohuni që klienti të mos përballet me vështirësi në leximin e përbërësve. Përbërësit e guximshëm gjithashtu rrisin besueshmërinë e markës.

Shkoni me një formë tjetër

People are bored with the usual shapes, you can come up with a different shape to attract their attention. For instance, you can introduce watermelon juice in the shape of a melon slice. Make sure that the Food Packaging tins are often in different shapes. You will be surprised how creative packaging effects product sales.

Functional Packaging

Make sure that your packaging offers more than just packing your product.  It should be multifunctional. For example, Dunkin Donut’s coffee cup top has the ability to carry cream and sugar along with some extra coffee.

 

Why go with Food Packaging tins?

 

chocolate tin box for gift-02

 

 

Tin is among the most favored material for the packaging of food items, chocolates, biscuits, and confectionery. Tin is highly efficient and it keeps the food safe for a longer period. In addition, it meets the international standards of safety.

Printing on tin packing is extremely easy and it brings the colors to live. You can print any design you want, and it will look amazing. It is very convenient to shape and reshape tin boxes. You might have seen different sizes and shapes of chocolate tins.

Another major benefit of using tin containers for food items is recyclability. It is extremely easy to recycle tin material without losing quality. Since you can sterilize these containers, thus they are reusable.

 

Përmbledhje

In the modern world, you need to ensure that your Food Packaging tins are able to withstand the competition. Follow the latest packaging trends, use robust material such as tins and be creative with your packaging design.

Studies have shown that attractive packaging has been among the major factors for driving sales. Therefore, you need to have unique packaging and fine quality packaging. To ensure the quality of the packaging, you have to choose the right manufacturer.

There is no manufacturer better than Tin-Packaging. They have been in business long enough to understand all its pros and cons. They are able to produce packaging of all sizes and shapes. Their state of the art equipment allows them to produce even the most complicated packaging.

Thjesht bëjini të ditur se çfarë doni, dhe ata do ta dorëzojnë atë brenda kohës. Pavarësisht se ofrojnë paketim me cilësi të lartë, ato kanë çmime konkurruese. Veryshtë shumë e vështirë të plotësosh çmimet e tyre. Përveç kësaj, menaxhimi i tyre i jashtëzakonshëm dhe i mësuar ju bën të mundur që të merrni një vendim të mësuar.

Ju do të udhëzoheni plotësisht përmes shërbimeve të tyre ndaj klientit. Ata do t'ju përfshijnë në çdo hap të prodhimit për t'u siguruar që paketimi është në përputhje me standardet tuaja. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të kontaktoni me ta dhe ata do të kthehen tek ju sa më shpejt të jetë e mundur.

Top